Insurance Business America: Γιατί είναι καλύτερο να δουλεύει κανείς στην Allianz

Την Allianz Life επέλεξε το Insurance Business America να τοποθετήσει στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών που θα άξιζε κανείς να δουλεύει στις ΗΠΑ.

του Χρήστου Γαβαλά

Ειδικότερα, εξετάστηκαν διάφορες κατατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των 100 Καλύτερων Εταιρειών για Εργασία του Fortune για το 2022, ενώ ελέγχθηκε ο ιστότοπος κάθε ασφαλιστικής για να διαπιστωθεί τί benefit προσφέρει η κάθε μια στους εργαζομένους της και ποια πρόσφατα βραβεία έχουν λάβει, τα οποία και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση των εταιρειών ότι θα κινηθούν ώστε οι εργαζόμενοί τους να ευημερήσουν.

Η Allianz Life, λοιπόν, για 11η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνεται στις 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία του Fortune, καταλαμβάνοντας την 77η θέση το 2022.

Ενώ σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, προσφέρει ένα «δημιουργικό, συνεργατικό περιβάλλον εργασίας με συνεχείς ευκαιρίες εξέλιξης σταδιοδρομίας».

Εκτός από την ανταγωνιστική αμοιβή, η Allianz Life παρέχει μια σειρά από benefit, όπως αποζημίωση διδάκτρων, προγράμματα αγοράς μετοχών για εργαζομένους και ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αποταμίευσης για συνταξιοδότηση.

Από εκεί και πέρα, την δεκάδα συμπληρώνουν διαδοχικά άλλες αμερικανικές εταιρείες όπως η American Fidelity Assurance, η Farmers Insurance, η Lemonade, η Mutual Liberty, η Mutual of Omaha, η Nationwide, η Progressive Insurance, η PURE Insurance και η USAA.

Τί είναι αυτό που πραγματικά μετράει για τον εργαζόμενο;

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το δημοσίευμα του Insurance Business America έρχεται σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τάσεις φυγής για πολλούς εργαζόμενους από τον ασφαλιστικό κλάδο, ένα φαινόμενο που είναι πλέον γνωστό ως η «Μεγάλη Παραίτηση».

Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται αναφορά στην έρευνα που διεξήγαγε ο πάροχος υπηρεσιών πρόσληψης επαγγελματιών, Όμιλος Jacobson, μαζί με τον ασφαλιστικό γίγαντα Aon, το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η έκθεση έφερε στο προσκήνιο -μεταξύ άλλων- την αποκάλυψη ότι περισσότερες από τις μισές, ή το 56% των ασφαλιστικών εταιρειών σχεδιάζουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους τους επόμενους 12 μήνες, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο τον «πόλεμο για την εξεύρεση ταλέντων».

Από την άλλη, η McKinsey, παγκόσμια εταιρεία management consulting, επεσήμανε πώς οι εταιρείες – όχι μόνο στον ασφαλιστικό κλάδο – μπορούν να επωφεληθούν από τα όσα συνέβησαν στην πανδημία για να προσφέρουν στους εργαζόμενους μια εξαιρετική εμπειρία, αφιερώνοντας χρόνο για να ακούσουν και να ασχοληθούν με το εργατικό τους δυναμικό.

Η εταιρεία ερεύνησε σχεδόν 1.000 άτομα, με στόχο να αξιολογήσει τις απόψεις τους για την εργασία και πώς αυτές έχουν αλλάξει λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Στη συνέχεια, η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία εντόπισε αρκετούς παράγοντες που βοηθούν στη δημιουργία του σωστού εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους.

Αυτοί περιλαμβάνουν:

1. Αίσθηση κοινωνικής συνοχής και σκοπού
2. Συνεργατικές ομάδες
3. Ξεκάθαρες ευθύνες και ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη
4. Μια οργανωτική αίσθηση του εταιρικού σκοπού που ευθυγραμμίζεται με τις προσωπικές αξίες των εργαζομένων
5. Ένα κατάλληλο φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον που δίνει στο προσωπικό ευελιξία για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Εκτός από αυτά, ο μισθός και τα επιδόματα παραμένουν βασικά για την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων. Μια πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Voya Financial έδειξε ότι το 60% των εργαζομένων στις ΗΠΑ δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα benefit που παρέχουν οι εργοδότες τους, λόγω της πανδημίας. Πάνω από τα δύο τρίτα, μάλιστα ή το 68%, των πάνω από 1.000 ερωτηθέντων αναμένουν επίσης ότι τα benefit στο χώρο εργασίας θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη μελλοντική επιλογή εργασίας τους.

underwriter.gr