Οι συμβουλές στους πελάτες χωρίς τεκμηρίωση, αποτελούν απλά απόψεις! - Αφορά ασφαλιστικούς πράκτορες και μεσίτες!

Οι απόψεις είναι ισχυρές, αλλά η τεκμηρίωση και τα δεδομένα είναι ισχυρότερα και χωρίς δεδομένα (data) είστε απλώς άλλος ένας που έχει άποψη (opinion)!

Έχετε αναρωτηθεί για πιο λόγο σχεδόν το σύνολο των άρθρων μου το συνοδεύω με στοιχεία και δεδομένα που προέρχονται από, κατά τεκμήριο, αξιόπιστους και κοινά αποδεκτούς φορείς (όπως ΤτΕ, ECB, ΕΑΕΕ, EIOPA, ΕΛΣΤΑΤ, ΕΜΥ κ.λπ.);

Είναι απλό!

Για να στηρίζω τις απόψεις μου και να θεμελιώνω συνεχώς το δικαίωμά μου να υποστηρίζω αυτά που γράφω!

Ταυτοχρόνως όμως, για να σας δώσω τα δεδομένα (data), που είναι αναγκαία για να μπορέσετε και εσείς ως ασφαλιστικοί πράκτορες (διαμεσολαβητές), να στηρίξετε τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας στους πελάτες σας!

Όταν ένας ασφαλιστικός πράκτορας δίνει την εκ του νόμου 4583/2018 (IDD) υποχρεωτική συμβουλή στον πελάτη του, οφείλει αυτή τη συμβουλή να την στηρίζει σε δεδομένα (data)!

Και μάλιστα σε επίσημα δεδομένα, που να μην σηκώνουν αμφισβήτηση!

Όταν προτείνετε σε κάποιον πελάτη σας να αγοράσει ένα προϊόν συνταξιοδοτικό, υγείας, unit linked, πυρός, φυσικών καταστροφών ή ακόμα και αυτοκινήτου, έναντι κάποιου άλλου συμβατού με τις ανάγκες του προϊόντος, αυτή την άποψή σας οφείλετε (βάσει της νομοθεσίας) να την στηρίζετε σε δεδομένα (data), προκειμένου να θεμελιώνετε συνεχώς το δικαίωμά σας (υποχρέωσή σας) να συμβουλεύετε σωστά και πλήρως τους πελάτες σας!

Μεταξύ της διερεύνησης των αναγκών του πελάτη σας και της πρότασής σας για την αγορά κάποιου ασφαλιστικού προϊόντος που να καλύπτει το ασφαλιστικό κενό του, πρέπει οπωσδήποτε να μεσολαβεί η τεκμηρίωση με δεδομένα (data), για την επιλογή του συγκεκριμένου προϊόντος!

Έτσι θα έχετε περισσότερο πιστούς πελάτες, μεγάλη διατηρησιμότητα, σταθερά εισοδήματα και διαρκή επιτυχία στο επάγγελμα τους ασφαλιστικού πράκτορα!

Όλα τα άλλα (δώρα σε γιορτές και επετείους, τηλέφωνα για χρόνια πολλά κ.λπ.) είναι αναγκαία και χρήσιμα υποστηρικτικά εργαλεία της δουλειάς του ασφαλιστικού πράκτορα, αλλά όχι η πεμπτουσία της δουλειάς του!

Η πεμπτουσία της δουλειάς του κρύβεται στα δεδομένα (data) και στα follow-ups για τη διαπίστωση της συνέχισης της κάλυψης των αναγκών του πελάτη σας!

Οι απόψεις είναι ισχυρές, αλλά η τεκμηρίωση και τα δεδομένα (data) είναι ισχυρότερα!

Όπως είχε πει και ο μεγάλος θεωρητικός του management και της διοίκησης ολικής ποιότητας William Edwards Deming, “Without data you’re just another person with an opinion”!

Δηλαδή: «Χωρίς δεδομένα (data) είστε απλώς άλλος ένας που έχει άποψη»!


nextdeal.gr