Επενδύοντας στην Ασφάλιση της Επιχείρησής μας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, το πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο της κακοκαιρίας Daniel έπνιξε στη λάσπη σχεδόν ολόκληρη τη Θεσσαλία δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα και ζημιές στις υποδομές του νομού σε επιχειρηματίες και ιδιώτες.  

 Η ένταση του φαινομένου ήταν τόσο ισχυρή που μέχρι και σήμερα φωτοβολταϊκές μονάδες βρίσκονται στο βυθό της λίμνης Κάρλα η οποία από τις βροχές έφτασε να καλύπτει μια έκταση 200.000 στρεμμάτων.  

 Μια φυσική καταστροφή που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δημιούργησε 7.426 ασφαλιστικές απαιτήσεις (ζημιές) οι οποίες υπολογίστηκαν στα 372 εκατ. ευρώ. Ποσά που σε μεγάλο βαθμό έχουν εκταμιευτεί ή εκταμιεύονται με fasttrackδιαδικασίες προκειμένου επιχειρηματίες και ιδιώτες να επανέλθουν στου φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Ποιο συγκεκριμένα από το σύνολο των ζημιών που καταγράφηκαν:

  • 1.873 αφορούσαν επαγγελματικές εγκαταστάσεις,
    ύψους 140 εκατ. ευρώ
  • 545 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ύψους 162 εκατ. ευρώ
  • 356 φωτοβολταϊκά, ύψους 21 εκατ. ευρώ
  • 115 τεχνικά έργα, ύψους 18 εκατ. ευρώ
  • 5 έργα υποδομών εν λειτουργεία ύψους 3 εκατ. ευρώ και
  • 15 ξενοδοχεία, ύψους 187.241 ευρώ

Επιχειρήσεις που σε πολλές περιπτώσεις έλαβαν προκαταβολές (στο πλαίσιο της αποζημίωσης τους) σε λιγότερο από έναν μήνα έτσι ώστε να μπορέσουν είτε να καθαρίσουν τις εγκαταστάσεις τους, είτε να μεταφέρουν πρώτες ύλες και εμπόρευμα σε ασφαλέστερες περιοχές, είτε να «σώσουν» την παραγωγή τους έτσι ώστε να μην χαθεί «παραγωγικά» η χρονιά και να περιορίσουν τις όποιες απώλειες κερδών μπορεί να είχαν.  

Ένα καταστροφικό γεγονός που ανέδειξε τα «αντανακλαστικά» των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των εταιρειών Πραγματογνωμοσύνης και των Μεσιτών & Πρακτόρων που ενήργησαν με αμεσότητα και επαγγελματισμό επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των εταιρειών στη σύναψη του συμβολαίου και της ασφαλιστικής κάλυψης.

Ένα ποσό απαιτήσεων ύψους 346 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής (από τα συνολικά 373 εκατ. ευρώ) που αναδεικνύει την αναγκαιότητα όλες οι επιχειρήσεις να είναι ασφαλισμένες έστω έναντι φυσικών φαινομένων. 

 Στο αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει επικεντρωνόμαστε σε πτυχές του επιχειρείν δίνοντας χρηστικές συμβουλές για θέματα που άπτονται των ασφαλιστικών καλύψεων με σκοπό να δημιουργήσουμε υγιή προβληματισμό και τα κατάλληλα ερεθίσματα. Να εξηγήσουμε με απλά λόγια γιατί η ασφάλιση της επιχείρησής μας είναι μια επένδυση στη βιωσιμότητά της και οι επαγγελματίες Μεσίτες Ασφαλειών & Πράκτορες Ασφαλίσεων θα πρέπει να έχουν τη θέση «στενού συνεργάτη» για την καλύτερη δυνατή κάλυψη στους κινδύνους που μας εκθέτει η επαγγελματική μας δραστηριότητα.

kathimerini.gr