Πως μπορείτε να αποταμιεύσετε σήμερα 30000 ευρώ για μια ώρα ανάγκης;

Μπορείτε να αποταμιεύσετε σήμερα 30000 ευρώ για μια ώρα ανάγκης;

Εξαιρετικά λυπηρά γεγονότα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας.

Νέοι άνθρωποι πεθαίνουν ξαφνικά αφήνοντας πίσω σύζυγο και ανήλικα τέκνα.

  • Ποιος θα τους προστατέψει όταν ο πατέρας δεν θα είναι στη ζωή;
  • Ποιος θα τους δώσει χρήματα για τα πρώτα έξοδα;
  • Ποιος θα ξεχρεώσει δάνεια και υποχρεώσεις που θα μείνουν απλήρωτα;
  • Ποιος θα πληρώσει ενοίκιο, ΔΕΗ και τα φροντιστήρια των παιδιών;
  • Ποιος θα αναπληρώσει το εισόδημα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας;
  • Θα σπουδάσουν τα παιδιά ή θα βγουν στο μεροκάματο από 16 χρονών;
  • Θα τα καταφέρει με έναν μισθό η χήρα ή θα κάνει δυο δουλειές;
  • Ποιος θα απλώσει ένα χέρι βοηθείας χωρίς ιδιοτέλεια;

Εάν τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί από μια οικογένεια, τότε έχει υπάρξει πρόβλεψη για την οικονομική κατάσταση που θα δημιουργηθεί, έπειτα από τον ξαφνικό θάνατο του εργαζόμενου πατέρα και του πως θα πληρωθούν έξοδα, χρέη, δάνεια, διαβίωση και φόροι κληρονομιάς.

Εάν όμως τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διαβίωση της οικογένειας μετά από τον ξαφνικό θάνατο ενός πατέρα, τότε η μόνη απάντηση στην αβεβαιότητα είναι η ασφάλιση ζωής.

Μια «Απλή Ασφάλεια Ζωής» καλύπτει την απώλεια της ζωής ενός ασφαλισμένου, πατέρα ή/και μητέρας, όποτε και εάν αυτή προκύψει, έως τη λήξη του ασφαλιστηρίου. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι που έχουν οριστεί ονομαστικά στο ασφαλιστήριο, εισπράττουν εφάπαξ την αποζημίωση που αναγράφεται.

Τα 30.000 ευρώ αποζημίωση, πιθανόν σε ορισμένους να ακούγονται λίγα και πιθανόν να μην αρκούν για την εξόφληση του συνόλου των υποχρεώσεων που έχουν. Στην πράξη όμως το ποσό αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Τριάντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση μετρητά χρήματα στο χέρι μιας χήρας με δύο ανήλικα τέκνα, είναι ένα σοβαρό στήριγμα.

Από την άλλη μεριά ακόμα και εάν ήδη υπάρχει συγκεντρωμένο ένα χρηματικό ποσό για μια ώρα ανάγκης, με αυτό τον τρόπο δεν εξανεμίζεται και παραμένει ως «κομπόδεμα» για άλλες μελλοντικές οικογενειακές ανάγκες που σίγουρα θα χρειαστούν.

Ενδεικτικά το κόστος μιας Απλής Ασφάλειας Ζωής κεφαλαίου 30000 ευρώ, για έναν 40αρη εργαζόμενο μπορεί να ξεκινάει ακόμα και από 150-200-250 ευρώ το χρόνο. Αντίστοιχα και για τις γυναίκες. Έτσι δίνοντας ένα μικρό ποσό ο πατέρας αγοράζει και αποταμιεύει 30000, που δεν έχει στην άκρη αλλά και δεν μπορεί να τα μαζέψει από τη μια ημέρα στην άλλη. Για ένα μικρότερο κεφάλαιο της τάξεως των 10000 ευρώ το κόστος μπορεί να ξεκινάει ακόμα και από 50-60-70 ευρώ το χρόνο.

Εάν το καλοσκεφτεί κανείς πιο πολλά κοστίζει μια ασφάλιση οχήματος, παρά η ασφάλιση μιας ζωής. Για το αυτοκίνητό μας φοβόμαστε μην γρατζουνιστεί ή μην καταστραφεί ή μην μας το κλέψουν και προβλέπουμε του πως θα το αντικαταστήσουμε. Για τη ζωή μας όμως αποφεύγουμε να σκεφτούμε τι θα γίνει η οικογένειά μας και πως θα ζήσει, έπειτα από τον ξαφνικό θάνατό μας.

Στην αγορά διατίθενται πολλά και διάφορά πακέτα ασφαλειών ζωής, άλλα προσιτά άλλα πιο ακριβά, άλλα συμπληρώνονται με επιπλέον σημαντικές παροχές, άλλα είναι αυτοτελή. Προϋπόθεση ισχύος της παροχής είναι η καλή υγεία του ασφαλισμένου κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης.

Ενημερωθείτε και ασφαλιστείτε στον προσωπικό σας διαμεσολαβητή.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής


nextdeal.gr