Πόσα χρήματα μπορώ να αγοράσω με ένα 50αρικο;

Μέσα στην καθημερινότητα προκύπτουν διάφορες ερωτήσεις. Μια τέτοια ερώτηση που τέθηκε από ένα νέο άνθρωπο, εργαζόμενο και πατέρα δύο μικρών παιδιών ήταν ακριβώς η εξής, «Πόσα χρήματα μπορώ να αγοράσω με ένα 50αρικο;

Εάν πάθω κάτι εγώ, να πάρει η σύζυγος τα χρήματα, για να τα βολέψει τον πρώτο καιρό με τα παιδιά».

Το ερώτημα ήταν εύλογο καθώς διανύουμε μια εξαιρετικά ισχνή εποχή, χωρίς ευχέρεια χρημάτων για αγορές και με αρκετή ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή μας.

Μια Απλή Ασφάλεια Ζωής καλύπτει τον κίνδυνο της απώλειας της ζωής ενός ασφαλισμένου, όποτε και εάν αυτή προκύψει, έως τη λήξη του ασφαλιστηρίου. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι που έχουν οριστεί στο ασφαλιστήριο, εισπράττουν εφάπαξ την αποζημίωση που αναγράφεται.

Ενδεικτικά το κόστος μιας απλής Ασφάλειας Ζωής κεφαλαίου 10000 ευρώ ή αλλιώς μια Απλής Θανάτου στην καθομιλουμένη, για έναν 40αρη εργαζόμενο κυμαίνεται από 50, 60, 70 κ.α. ευρώ το χρόνο, ανάλογα την εταιρεία. Αντίστοιχα και για τις γυναίκες. Προϋπόθεση ισχύος της παροχής είναι η καλή υγεία του ασφαλισμένου κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης. Σημειώνεται ότι το κόστος είναι ιδιαίτερα μικρό.

Συνεπώς η απάντηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση πελάτη είναι ότι «Με ένα 50αρικο αγοράζεις 10.000 ευρώ μετρητά χρήματα», δηλαδή ένα ασφαλιστικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ, που θα εισπράξει σε μετρητά η οικογένειά σου, εάν επέλθει η απώλεια.

Τα 10.000 ευρώ αποζημίωση, πιθανόν σε ορισμένους να ακούγονται λίγα και πιθανόν να μην αρκούν για την εξόφληση του συνόλου των υποχρεώσεων που έχουν. Στην πράξη όμως το ποσό αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Δέκα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση μετρητά χρήματα στο χέρι μιας χήρας συζύγου με δύο ανήλικα τέκνα, είναι ένα σημαντικό οικονομικό στήριγμα, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό. Από την άλλη μεριά ακόμα και εάν ήδη υπάρχει συγκεντρωμένο ένα χρηματικό ποσό για τέτοιες δύσκολες ώρες, με αυτό τον τρόπο δεν εξανεμίζεται και παραμένει ως «κομπόδεμα» για μελλοντικές οικογενειακές ανάγκες που σίγουρα θα χρειαστούν.

Προτείνουμε, οι φίλοι διαμεσολαβητές να επαναξιολογήσουν και να εντάξουν το θέμα στην καθημερινότητά τους. Πιθανόν η ενέργεια αυτή να λειτουργήσει θετικά στη δραστηριότητά τους όπως για παράδειγμα με την αύξηση των πωλήσεων και του cross selling, ή και του γενικότερου service των υφιστάμενων πελατών, με τη δημιουργία χαρτοφυλακίου συμβολαίων που δεν απαιτούν «λάντζα» (πόσες ώρες έχουμε ξοδέψει να μιλάμε για θέματα που δεν μας αφορούν όπως για ατυχήματα αυτοκινήτων, και ποιος ευθύνεται, ή δεν ευθύνεται, ή για αποζημιώσεις νοσηλειών ασθενείας/ατυχήματος που υπάρχει διαφορά στο τιμολόγιο και χάνεται πολύτιμος παραγωγικός χρόνος για νέες υγιείς εργασίες;!), την ενίσχυση των εισοδημάτων τους και πολλά άλλα.

Πακέτα ασφαλειών ζωής υπάρχουν αρκετά και διάφορα, άλλα προσιτά άλλα πιο ακριβά, άλλα συμπληρώνονται με επιπλέον σημαντικές παροχές, άλλα είναι αυτοτελή. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές γνωρίζουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, όλων σχεδόν των παραγωγικών ηλικιών, οφείλουν σε τραπεζικά ιδρύματα, εφορία, δημόσια ταμεία, δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες συγγενείς και φίλους. Ορισμένοι έχουν προβλέψει ασφαλιστική κάλυψη για το σύνολο των υποχρεώσεων, άλλοι έχουν προβλέψει μόνο για τα ενυπόθηκα δάνεια, άλλοι βρέθηκαν με χρέη τώρα λόγω της πανδημίας ενώ οι περισσότεροι είναι ακάλυπτοι. Εάν φύγουν απρόοπτα από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να εξοφλήσουν τα χρέη τότε οι οικονομικές υποχρεώσεις θα επιβαρύνουν τους κληρονόμους. Είναι προτιμότερο να έχουν μια ασφάλεια ζωής 10000 ευρώ, παρά καμία ασφάλεια.

Όσο οι άνθρωποι βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και εργάζονται, έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Όμως αυτό συνεπάγεται σταθερότητα και όχι απρόοπτες καταστάσεις. Η ασφάλιση προστατεύει από τα δυσάρεστα απρόοπτα της ζωής.


nextdeal.gr