Η Allianz 24o πιο αναγνωρίσιμο brand παγκοσμίως

Σύμφωνα με τη φετινή λίστα της Brand Finance


Το brand του ομίλου της Allianz αναδείχθηκε 24ο πιο αναγνωρίσιμο brand παγκοσμίως σύμφωνα με τη φετινή λίστα της Αγγλικής εταιρείας συμβούλων στρατηγικής & επικοινωνίας Brand Finance.    

του Νίκου Μωράκη


Μάλιστα ο γερμανικός πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος σκαρφάλωσε 6 θέσεις σε σχέση με τη λίστα του 2022 που βρισκόταν στην 30η θέση ούσα η μόνη Ασφαλιστική Εταιρεία μαζί με την Αμερικάνικη United Healthcare που βρίσκονται στις 50 μεγαλύτερες εταιρείες.  

Το brand της Allianz σύμφωνα με τη φετινή κατάταξη έχει μεγαλύτερη αξία από γνωστά brand παγκοσμίως όπως το Instagram, τα McDonalds, η Porsche και η Coca Cola.

 Μπορείτε να δείτε τη φετινή κατάταξη εδώ     

Σε ότι αφορά τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η Allianz κατέχει τη 4η θέση (στοιχεία 2022) στα πιο δυνατά Brands φιγουράροντας μαζί με με άλλες 2 γερμανικές εταιρείες (Mercedes & Deutsche Telecom) και μια Αγγλική (Shell) στην αρχική πεντάδα.

Μπορείτε να δείτε την Ευρωπαϊκή λίστα εδώ

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του ομίλου στην Ελληνική Αγορά καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν μετά τη συγχώνευση της Allianz Hellas & της Ευρωπαϊκής Πίστης πιο brand θα επικρατήσει δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει μεγάλη διείσδυση στην Ελληνική Αγορά και εξίσου δυνατό αναγνωρίσιμο brand.

Πηγή: insurancedaily.gr