Αληθινή ιστορία: Που θα βρω μετρητά χρήματα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο;

Όταν λησμονούμε την ιερότητα του επαγγέλματος ή επιθυμούμε να αναπτερώσουμε στην ψυχολογία των πωλήσεων, μπορούμε να επισκεφθούμε ένα δημόσιο νοσοκομείο, και να δούμε κατάματα αληθινές ιστορίες. Γιατί όχι;

Πρόσφατα επισκέφθηκα μια πελάτισσα σε δημόσιο νοσοκομείο. Στο διπλανό κρεβάτι, νοσηλευόταν μια νεαρή γυναίκα 38 ετών. Η ασθενής κατά τη διάρκεια των διακοπών της σε κυκλαδίτικο νησί αισθάνθηκε μουδιάσματα στο αριστερό χέρι και πόδι. Διαγνώστηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με super puma σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα. Οι θεράποντες γιατροί αποφάνθηκαν ότι έπειτα από την έξοδο της ασθενούς από το νοσοκομείο, απαιτείται Κέντρο Αποκατάστασης, για να βελτιωθεί η «παράλυση» στα άκρα και την ομιλία.

Ο πατέρας που συνόδευε την ασθενή είχε προβλέψει για την κόρη του «νοσοκομειακό συμβόλαιο με απεριόριστη κάλυψη» από την παιδική της ηλικία. Συντετριμμένος και αγχωμένος από τη ξαφνική ασθένεια σε τόσο νεαρή ηλικία, έθετε μια σειρά από προβληματισμούς όπως «Που θα βρω μετρητά χρήματα για να πάω το παιδί μου σε κέντρο αποκατάστασης», «Γιατί το κέντρο αποκατάστασης δεν είναι νοσοκομείο», «Τι έπρεπε να έχω κάνει για να πάρω χρήματα», «Πως θα τη βοηθήσω», «Ήθελα το καλύτερο».

Με ιδιαίτερη ευαισθησία εξήγησα πως η «απεριόριστη κάλυψη» σε ένα νοσοκομειακό συμβόλαιο είναι πράγματι το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει προβλέψει για το παιδί του και αφορά τα έξοδα που θα απαιτηθούν εντός του νοσοκομείου στο πλαίσιο μιας νοσηλείας από ασθένεια ή ατύχημα. Τα μετρητά χρήματα στο χέρι, έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, καταβάλλονται από άλλη ασφαλιστική κάλυψη, ανεξάρτητη από τη νοσοκομειακή παροχή που είχε προβλεφθεί.

Η ασφαλιστική κάλυψη «Σοβαρές Ασθένειες» καταβάλλει στον ασφαλισμένο μετρητά χρήματα, όταν θα διαγνωστεί με μια σοβαρή ασθένεια όπως για παράδειγμα οι κάτωθι:

  • κακοήθης νεοπλασία
  • καρδιακή προσβολή-έμφραγμα μυοκαρδίου
  • αορτοστεφανιαία παράκαμψη-by pass
  • αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
  • χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
  • μεταμόσχευση οργάνων
  • σκλήρυνση κατά πλάκας
  • νόσο parkinson
  • τύφλωση, κώφωση
  • απώλεια άκρων-ακρωτηριασμός-παράλυση άκρων,
  • σοβαρά εγκαύματα
  • άλλες ασθένειες που αναγράφονται ρητά σε κάθε ασφαλιστήριο

Η παροχή μπορεί να προστεθεί μέσα στο νοσοκομειακό ασφαλιστήριο ή σε συμβόλαιο ζωής και ασφαλίζει άντρες και γυναίκες συνήθως από 18 έως και 60 ετών, δηλαδή ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας, και λήγει στην ηλικία των 65-70 ετών, δηλαδή σε ηλικία συνταξιοδότησης και πάντοτε ανάλογα την πολιτική κάθε εταιρείας. Οι συνήθεις προϋποθέσεις ασφάλισης είναι η καλή υγεία τη στιγμή της ασφάλισης και η εμφάνιση της σοβαρής ασθένειας έπειτα από τουλάχιστον 3 μήνες ισχύος της παροχής.

Το ασφάλιστρο είναι ελάχιστο. Για παράδειγμα μια ασφάλιση «Σοβαρών Ασθενειών» κεφαλαίου 10.000 ευρώ, για ασφαλισμένο ηλικίας 38 ετών ξεκινάει ακόμα και από περίπου 70 ευρώ ετησίως (ή και λιγότερο), για ασφαλισμένο ηλικίας 45 ετών από 90 ευρώ ετησίως (ή και λιγότερο) και ούτω καθεξής. 10.000 ευρώ μετρητά χρήματα είναι ένα σημαντικό στήριγμα για τον ασθενή και την οικογένειά του και η κατάθεση των μετρητών χρημάτων γίνεται εφάπαξ ή σε δυο ισόποσες δόσεις.

Στην εποχή που διανύουμε δεν υπάρχουν διαθέσιμα μετρητά χρήματα και ο/η ασθενής είναι εξαιρετικά δύσκολο να φροντίσει την υγεία του, χωρίς πρόβλεψη.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το διαμεσολαβητή και την εταιρεία σας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής


nextdeal.gr